Handige Flirt Tips

Tip 1: Weet wat je deelt

Veilig flirten begint met verstandig omgaan met je privé-gegevens. Geef niet direct je achternaam, adres of andere contactgegevens. Wij adviseren tegen het delen van zulke persoonlijke gegevens totdat je langer met iemand aan het chatten ben. Je weet namelijk nooit wat er zal gebeuren met deze gegevens. Al is de kans dat er via onze website misbruik plaatsvind gering, toch adviseren wij om voorzichtig met deze gegevens om te gaan.

Tip 2: Maak nooit geld over

Komt de persoon waarmee je aan het chatten bent met een zielig verhaal over een bevroren bankrekening, een erfenis of een ziek familielid waarvoor hij of zij geld nodig heeft? Maak dan niet zomaar geld over maar meld dit direct aan ons en wij zullen actie ondernemen!

Tip 3: Ga niet weg van de beschermde omgeving

Oplichters proberen je vaak weg te halen uit de beschermde omgeving van de website. Zo kunnen wij je niet meer waarschuwen op het moment dat wij erachter komen dat een profiel malafide bedoelingen heeft. Ga dus niet in op verzoeken om via socialmedia, email of andere kanalen te communiceren totdat je zeker weet met wie je een gesprek voert.

Tip 4: Spreek altijd af op een veilige plek

Wij raden ten strengste aan om de eerste ontmoeting op een veilige plek te houden. Zorg ervoor dat er genoeg omstanders zijn bijvoorbeeld in een club / café / restaurant. Mocht je de situatie niet vertrouwen, blaas dan de afspraak af. Er zijn genoeg andere mensen op de website!